Video produceren

In 6 stappen van idee naar een online video

Op de website van elke ondernemer kan het niet meer ontbreken: een bedrijfsfilm of promo! Het hoeft zeker niet duur te zijn om een goede bedrijfsvideo te maken. In deze blog vind je 6 stappen naar een professionele video, te gebruiken op elk platform. Hoe ga je van idee naar eindproduct? Je leest het in deze blog.

Stap 1: Schrijven van een script

Bij het maken van een bedrijfsfilm denken veel mensen meteen aan allerlei techniek. In de eerste stap is dat nog helemaal niet nodig. Het eerste wat je nodig hebt, is een goed script.

Waar moet een goed script aan voldoen? Een goed script begint met het maken van een goede afweging van wat voor soort video het wordt. Wordt er veel in gepraat? Is het meer een uitlegvideo? Of is het juist meer een tutorial waarin je jouw product laat zien? Als dit eenmaal bekend is, stel je jezelf drie vragen: Voor wie maak ik het? Waar ga ik het gebruiken? Wat moeten de kijkers gaan doen?

Beperk het tot jouw kernboodschap!

Stap 2: Maken van een storyboard

Het maken van een storyboard helpt bij het schetsen van een beeld. Doe dit het liefst met pen en papier. Zo kan je je creativiteit de vrije loop laten. En zo krijg je al een goed beginbeeld voor jouw video.

Stap 3: Maken van een planning

Voordat je begint met filmen, ga je eerst een planning maken. Want met welke camera ga je het maken? Waar ga je het filmen? Wat doe je aan? Ook dit zijn allemaal belangrijke vragen die nodig zijn. Zonder planning ben je nergens. Je zult zien dat je met een planning veel beter en makkelijker kunt gaan filmen. Dit omdat je weet wat je gaat doen en wat daar voor nodig is.

Lees tip:  Dashcam kopen

Door goed voor te bereiden, bespaar je een hoop tijd tijdens het filmen.

 Stap 4: En Action!

Dan is het nu tijd om te filmen. Pak de camera en wacht niet langer!

Stap 5: Montage

Omdat het zo technisch lijkt, hebben veel mensen niet zo veel zin in het monteren van de video. Toch moet dit gebeuren. Je moet het rustig aanpakken, en niet te gehaast te werk gaan. Zo ga je alleen maar fouten maken.

Stap 6: De video kan online!

Uploaden en klaar is Kees! Toch? Of niet?

Zeker niet! Het is belangrijk om goed na te denken over het juiste kanaal. Bekijk goed waar je doelgroep zich bevindt. Ook moet je er voor zorgen dat men jouw video ook daadwerkelijk weet te vinden.

En mocht je er niet uitkomen? Dan is er altijd nog de optie om een goed videoproductiebedrijf in te schakelen. Zij kunnen je helpen met het maken van jouw bedrijfsfilm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.