Vastgoedfotovideo

3 trends op het gebied van woningfotografie

Woningfotografie is bijna onmisbaar geworden in de wereld van de makelaars en het verkopen van huizen. Want de meeste mensen kijken eerst naar de foto’s voordat ze daadwerkelijk het huis gaan bezichtigen of zelfs kopen. Daarom is het belangrijk om goede kwaliteit foto’s te hebben van je huis en verschillende kamers. Maar de laatste tijd zijn er nieuwe trends ontstaan dat woningfotografie naar een totaal nieuw niveau brengt. Wat deze trends zijn lees je in deze blog.

Drones worden steeds meer gebruikt

De laatste tijd schaffen steeds meer fotostudio’s drones aan om foto’s te maken vanuit de hoogte. Wat niet zo’n gek idee is voor een woningfotograaf, omdat je dan het gehele huis vanuit een hoog perfectief makkelijk kunt fotograferen zonder dat je zelf in de hoogte hoeft te klimmen. Tegenwoordig is het ook zo dat de technieken in drones zo verbetert zijn dat er nu een aantal op de markt zijn speciaal voor fotografie. In het begin was het alleen maar voor video, maar nu dus ook voor fotografie. Ideaal voor een woningfotograaf om aan te schaffen.

Het liefst een foto van een ruime ruimte

We merken steeds meer dat veel woningfotografie toch allemaal een unieke manier hebben van foto’s maken. De ene focust zich meer op het licht in bepaalde kamers en de ander focust zich op de bewerking ervan. Maar waar fotografen zich juist nu op moeten focussen is het laten lijken dat kamers er ruim uit zien. Uit een onderzoek is gebleken dat de meeste kopers van huizen toch opletten of de kamers in het algemeen er ruim uitzien. Zij kijken dan ook sneller naar een huis en komen ook sneller deze bezichtigen. Daarom is het nu belangrijk om dit vooral te doen.

Lees tip:  Je foto’s professioneel bewerken met Adobe Illustrator

360 graden fotografie de nieuwste trend

De allernieuwste trend die al een tijdje speelt is het maken van 360 graden foto’s. De reden waarom deze zo populair zijn is, zodat kopers vaak zichzelf beter kunnen inbeelden hoe het is om daar in het echt te staan en wat je dan overal om je heen ziet. Het is ook een efficiënte manier van fotograferen, omdat je meteen de kamer in één shot te pakken hebt.

1 reactie

  1. Ik kan mij voorstellen dat het inzetten van drones een goed idee is wanneer je een woning met een grote tuin wil verkopen. Ook kan het aantrekkelijk zijn om op deze manier je omgeving in kaart te brengen voor geïnteresseerden. De eerste indruk is belangrijk en kan ook doorslaggevend zijn voor een woningbezichtiging denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.