Waar moet u op letten bij de aankoop van een action camera?

Bent u op zoek naar een action camera , maar weet u niet waar op te letten voordat u er een aanschaft? Er zijn meerdere factoren welke u dient te begrijpen voordat u een action camera aanschaft. Hieronder zullen wij van Majstra u de belangrijkste factoren uitleggen.

Hoeveel geld heeft u er voor over?

Ten eerste is het belangrijk dat u een budget opstelt. Wat kunt u kwijt voor een nieuwe action camera? Als u het budget heeft bepaald, kunt u binnen dit prijssegment gaan kijken voor een nieuwe action camera.

Welke resolutie?

Daarna is het belangrijk om te bepalen in welke kwaliteit u graag wilt filmen. Er zijn camera’s op de markt die kunnen filmen in Full HD, Ultra HD (4K), 360 graden en 720 graden. Uiteraard zitten deze camera’s allemaal in een ander prijssegment. Vindt u Full HD resolutie meer dan voldoende? Dan raden wij u ook niet aan om verder te kijken naar een Ultra HD action camera, dit kan u namelijk al gauw een paar tientjes schelen. Aan de andere kant, een Ultra HD camera kan ook filmen in Full HD en dit biedt u dus nog meer extra opties. Dit is een afweging die u dient te maken. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de FPS (frames per second) per resolutie. Dit bepaalt namelijk of de opgenomen beelden vertraging hebben of soepel lopen, enorm belangrijk dus. Wij raden een minimum van 25 FPS aan per resolutie waar u mee wilt filmen.

Nog bepaalde extra functies?

Wilt u nog extra functies bij de action camera? U kunt hierbij denken aan een automodus, een duikmodus, HDR en een verstelbare lens. Hoe meer functies de camera heeft, hoe uitgebreider en duurder deze is.

Lees tip:  Wat moet je weten over camera verhuur?

Met of zonder accessoires?

Wilt u er graag accessoires bij hebben als mounts zodat u de camera kunt aansluiten op objecten? Let dan op of deze inclusief de action camera worden geleverd. Zo niet, dan zal u dus meer geld moeten uitgeven voor de accessoires.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken waar u op dient te letten voordat u een action camera aanschaft. In het assortiment action camera’s van Majstra vindt u zowel Ultra HD, Full HD, 360-en 720 graden camera’s. Ieder pakket beschikt daarnaast over mounts die horen bij de action camera.

actioncams majstra.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *