Voordelen van een draadloos alarmsysteem

Voordelen van een draadloos alarmsysteem

Dankzij de moderne technologie zijn kabels voor alarmsystemen tegenwoordig niet meer nodig. Draadloze alarmsystemen hebben verscheidene voordelen vergeleken met de traditionele alarmsystemen.

Hoe werkt een draadloos alarmsysteem?

Losse onderdelen van het alarmsysteem worden op verschillende plaatsen van het huis geplaatst. Bijvoorbeeld op ramen, buitendeuren en andere inbraakgevoelige plekken. Deze verschillende onderdelen vormen een elektrisch circuit dat afgesloten is zolang een raam of deur dicht is, of zolang er geen beweging wordt waargenomen bij ramen of deuren. Het circuit wordt verstoord wanneer iemand het huis binnen probeert te dringen of wanneer er beweging wordt waargenomen in de buurt van het circuit. Bij een draadloos alarmsysteem communiceren de zelfstandige onderdelen met het controlepaneel via radiogolven in plaats van kabels. Sommige alarmsystemen bellen automatisch naar de lokale politie.

Waarom een draadloos alarmsysteem?

Als je nog steeds niet helemaal overtuigd ben van een draadloos alarmsysteem hebben we hieronder nog een aantal belangrijke redenen gezet waarom je zou kunnen kiezen voor een draadloos alarmsysteem.

1. Makkelijke installatie en verwijdering
Een draadloos alarmsysteem is erg makkelijk te installeren op deuren, ramen en kamers. Mocht je in de toekomst beslissen om je alarmsysteem uit te breiden, dan kun je ook met veel gemak nieuwe onderdelen aan het systeem toevoegen. Dat is ook net zo handig als je ooit een onderdeel moet vervangen. Bij een eventuele verhuizing is een draadloos alarmsysteem een stuk makkelijker mee te nemen dan een alarmsysteem met bedrading.

2. Goedkopere installatie
Bij een traditioneel alarmsysteem moet er soms door muren en vloeren geboord worden voor de kabels. Bij een draadloos alarmsysteem is dit niet het geval omdat het signaal van radiogolven door muren en vloeren heen kan. Daarbij is dit ideaal voor mensen die een huis huren en dus met een dergelijk systeem geen muren of vloeren hoeven te beschadigen.

Lees tip:  Leica M11: een uitstekende camera

3. Minder schade
Omdat kabels gevoelig zijn voor het oplopen van schade, is een draadloos alarmsysteem in dit opzicht voordeliger aangezien er geen kabels lopen van de zelfstandige onderdelen naar het controlepaneel.

4. Makkelijke bediening
Het controlepaneel werkt zonder bedrading, daarom kan men met gemak het systeem aan- en uitschakelen met behulp van een speciale sleutelhanger. Dit is te vergelijken met het beveiligen van je auto.

5. Stroomstoring bestendig
Draadloze alarmsystemen werken op batterijen. In geval van een stroomstoring werkt het alarmsysteem dus gewoon door.

6. Communicatie via Wi-Fi en mobiele netwerken
De traditionele alarmsystemen communiceren via de telefoonlijn. Draadloze alarmsystemen daarentegen communiceren met het lokale politiebureau door middel van Wi-Fi en mobiele netwerken. Zelfs als je Wi-Fi dus zal uitvallen, dan heb je nog steeds de mobiele netwerken als back-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *