De mooiste vakantiefoto’s maak je zo

Verlies die kostbare reisherinneringen niet als u op vakantie gaat. Zorgvuldige camerakeuze en kennis van hoe het werkt, zal veel schaamte besparen wanneer die belangrijke tijden er in digitale vorm lang niet zo goed uitzien als in het echte leven. Of ze zijn helemaal verdwenen. Hier zijn zeven dingen die je kunt doen om die momenten voor altijd vers te houden.

Ik heb deze tips gebruikt tijdens mijn vakantie naar Amerika waar ik vooral rondom de Las Vegas heb gereisd. En nee niet alleen aan de casino tafels mijn geld aan het ver-gokken geweest zoals hier

Kies je camera voordat je op vakantie gaat

Het is gemakkelijk om wat geld te besparen door uw camera belastingvrij te krijgen, maar de kans dat u hem snel en efficiënt kunt bedienen, is vrij klein. Moderne camera’s worden goedkoper en hebben lenzen, sensoren, specificaties en algehele kwaliteit van betere kwaliteit dan zelfs twee jaar geleden. Doe de investering en geniet van superieure resultaten. Blijf bij de bekende merken. Vanaf $ 300 krijg je een geweldige camera in het point-and-shoot-bereik.

Ga aan de slag met je camera

Vraag om je camera vast te houden voordat je hem koopt. Passen de bedieningselementen onder je vingers, of zijn ze zo klein dat je er meerdere tegelijk indrukt? Zijn ze voor jou logisch geplaatst? Vraag de demonstrator om u te laten zien hoe u de camera stevig vasthoudt. Krijg uitleg over hoe het menu werkt. Het is moeilijk om snel te fotograferen als je de juiste instellingen niet kunt vinden.

Is de zoeker handig en gemakkelijk te zien?

Sommige camera’s hebben alleen een LCD-scherm en sommige hebben ook een elektronische zoeker. Een scherm kan in de zon heel moeilijk te zien zijn. Een elektronische zoeker is eigenlijk een heel klein LCD-scherm. Het verbruikt batterijvermogen, en een ander nadeel is dat, omdat elektronische zoekers geen fijne details kunnen oplossen, het moeilijk is om te zien of de ogen van het onderwerp bijvoorbeeld open of gesloten zijn. Een optische systeemzoeker heeft dit probleem niet.

Lees tip:  Welke camera kies jij voor de juiste beveiliging

Optische versus digitale zoom

Deze worden vaak verward, maar er is een groot verschil in kwaliteit tussen hen. Digitale zoom neemt een deel van de foto en vergroot deze terug naar de oorspronkelijke grootte. Individuele pixels in de afbeelding worden verwijderd of vergroot, wat leidt tot kwaliteitsverlies en een lagere resolutie. Het is ook geen echte vergroting. De afbeelding wordt elektronisch gemanipuleerd en het eindresultaat is dat uw afbeelding er niet geweldig uitziet. Optische zoom wordt gemaakt door de lens en heeft geen invloed op de beeldkwaliteit, dus dit zou altijd uw eerste keuze moeten zijn. Sommige fabrikanten zullen de optische en digitale vergroting combineren om een ​​indrukwekkendere specificatie te geven, maar negeren dit en vinden de echte optische waarde.

Is de camera klein genoeg om te dragen?

Hoeveel apparatuur heb je echt nodig? Wil je net als bij een grotere camera met verwisselbare lenzen veel extra meenemen? Of zal iets dat in uw zak past, doen? Wees realistisch over uw vaardigheidsniveau en betaal niet veel voor extra’s die u niet of nauwelijks zult gebruiken. Laat de professionals het grote geld betalen. Zorg er wel voor dat je een goede beschermhoes hebt om hem in te vervoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *