Welke camera kies jij voor de juiste beveiliging

Er zijn verschillende soorten camera’s op de markt, waaronder camera’s voor camerabewaking. Dit zijn vaak speciale camera’s die goed tegen alle weersomstandigheden kunnen en die een breed opnameoppervlak hebben. Bij het kiezen van camerabeveiliging zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Meer daarover lees je in deze blog.

Analoge of digitale camera’s?

Over het algemeen zijn er twee soorten camera’s op de markt voor camerabeveiliging en dat zijn de analoge of de digitale camera’s. Analoge camera’s zijn traiditionele beveiligingscamera’s die redelijk makkelijk te installeren zijn. Doordat het een klassiekere variant van camerabewaking is, is het ook wat goedkoper om aan te schaffen. Het grootste nadeel is echter dat de beeldresolutie van analoge camera’s relatief laag is. Een tweede optie is de digitale camera. De beelden van een digitale bewakingscamera zijn een stuk beter dan van een analoge camera. De beelden die de camera maakt worden doorgestuurd naar een computernetwerk, en het is dus vaak ook een stuk makkelijker om de beelden terug te kijken. 

Draadloze camera of een bekabelde camera?

Dit is ook afhankelijk van je keuze voor een analoge of een digitale camera. Als je een analoge beveiligingscamera kiest dan verloopt de beeldoverdracht via een coaxkabel. Wanneer je een digitale camera hebt gaat het via het internetnetwerk en is het dus draadloos. Je hebt echter wel altijd een kabel nodig om de camera aan aan te sluiten, want de camera heeft natuurlijk wel altijd voeding nodig.

Andere opties om je camerabeveiliging nog effectier te maken!

Je kan nog allerlei andere opties toevoegen aan je camerabeveiliging om het nog veiliger te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een bewegingsmelder toevoegen aan je camera, zodat je camera meebeweegt wanneer er bewegingen geregistreerd worden. Een infrarood optie op je camera zorgt er bovendien voor dat je ook ‘s nachts beelden kan schieten met een goede beeldkwaliteit. Bovendien zit er ook nog een verschil in camera’s die wel kunnen inzoomen en die niet kunnen inzoomen. Een andere optie die tegenwoordig erg geliefd is is de optie om de beelden rechtstreeks vanaf je telefoon te bekijken, zodat je op elk moment je woning of bedrijf in de gaten kan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *