Ultimaker S5 voor ontwerp gebruiken

Werken met een Ultimaker S5 wordt als zeer vernieuwend gezien. Dit biedt dan ook direct duidelijkheid waarom ontwerpers en designers er zo graag mee werken. In deze bedrijfstakken heeft de S5 al een vaste plek veroverd. Dat komt vooral doordat de grenzen ermee te verleggen zijn. Voor de fabrikant was dit ook een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van de printer. De mogelijkheden zijn optimaal te benutten waardoor snel te werken is, maar ook oog voor detail te behouden is. Voor ontwerpers is vanaf het eerste moment het gehele printproces in de hand te houden.

Werken met elk denkbaar materiaal
Een voorname reden waarom designers de Ultimaker S5 interessant vinden, is de flexibiliteit waar het gaat om filament. Doordat altijd het juiste materiaal te kiezen is, zijn veel verschillende 3D prints te maken. De printer is op allerlei manieren bruikbaar. Zelfs de zogenaamde engineering materialen zijn hiervoor beschikbaar. Daardoor zijn dus ook grote ontwerpen gemakkelijk te maken. Waarbij stevigheid van solide prints vooropstaat. Materialen die versterkt zijn met carbon of glasvezels spelen hier een voorname rol in. Dit spreekt veel ontwerpers dan ook aan. De S5 maakt het mogelijk om hele nieuwe wegen te bewandelen op deze manier.

Uitgaan van het design
De Ultimaker S5 3D printer is vooral ook geschikt voor design vanwege de vele mogelijkheden. Het is niet zo dat er maar één manier is om 3D te printen met deze printer. Door de vele innovaties die erin terug te vinden zijn, kan je allerlei kanten op als gebruiker. Een voorbeeld daarvan is de dual extrusion techniek. Dit helpt bij het ontwikkelen van complexe ontwerpen. Zo is de printer voor ontwerpers net wat aantrekkelijker om te gebruiken. Terwijl ook voor bijvoorbeeld productiedoeleinden deze techniek van grote waarde kan zijn. Je bereikt veel meer in veel minder tijd als gebruiker.

Een nieuwe benadering van printen
Omdat ontwerpen vooropstaat, lijkt de Ultimaker S5 vooral heel geschikt voor deze doelgroep. Daarom benadrukt de fabrikant juist ook de andere manieren waarop de printer te gebruiken is. De intelligente manier waarop met het bouwoppervlak en het bouwvolume is omgegaan is daar een voorbeeld van. Op die manier is de printer compact te houden, maar zijn grote ontwerpen toch goed te maken. Zoals er ook meerdere prints gelijktijdig gemaakt kunnen worden in deze ruimte. Dit is vooral voor het gebruik in een productielijn van groot belang. Dit maakt 3D printen alleen maar aantrekkelijker voor veel groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *