belek

Waarom je liever vandaag dan morgen naar Turkije wilt 

Waarom naar Turkije op vakantie? 

Turkije is één van de meest favoriete bestemmingen voor een vakantie. Keer op keer verlangen Nederlanders naar een vakantie in dit land. Maar wat maakt Turkije eigenlijk zo aantrekkelijk? Hieronder vind je een opsomming van redenen waarom men kiest voor een vakantie naar Turkije. 

  • De bevolking. Turkse inwoners staan bekend als super vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Ontdek dit tijdens een vakantie in Turkije zelf en maak gerust een praatje met de locals. 
  • Het klimaat. De zomers zijn er heerlijk warm met temperaturen van 30 graden of meer. Ook het voorjaar en najaar zijn uitstekende momenten om Turkije te bezoeken. 
  • De prijs-kwaliteit verhouding. Daar staat Turkije bekend om. Je krijgt er veel voor relatief weinig. Je kunt dus rekenen op luxe zonder dat je meteen je portemonnee hoeft te legen. 

All inclusive resorts aan de Turkse Riviera of de Egeïsche Kust 

Het gros van de Turkije-gangers gaat richting de Turkse Riviera (Antalya, Alanya, Belek, Kemer) of de Egeïsche Kust (Bodrum, Kusadasi). Natuurlijk zijn er nog veel meer badplaatsen in Turkije. Men trekt hierheen vanwege de luxe resorts waar je veelal op basis van all inclusive kunt verblijven. De meeste resorts liggen pal aan een goudgeel strand. Iedere vakantiedag sta je hier voor de luxekeuze: aan het zwembad of op het strand liggen? En dat terwijl je de hele dag onbeperkt kunt genieten van eten en drinken. Bovendien telt de kuststrook enorm veel kindvriendelijke hotels in Turkije. Nu snap je vast waarom Turkije zo geliefd is! 

Rondreis door Cappadocië 

Toch zijn de mooie stranden lang niet de enige reden waarom je naar Turkije moet. Het binnenland van Turkije zal je blik op dit land verbreden. Vooral het gebied Cappadocië is op cultureel en natuurlijk vlak interessant voor een rondreis, eventueel in combinatie met een strandvakantie aan de kust. De stenen rotsformaties in het landschap van Göreme geven een haast sprookjesachtige setting. 

Lees tip:  Wat zijn de voordelen van een WiFi bewakingscamera?

Een stedentrip naar Istanbul 

Uiteraard is Turkije ook een topbestemming als het gaat om een stedentrip. In 9 van de 10 gevallen valt de keuze hierbij op Istanbul, de stad die zowel in Europa als Azië ligt. Je komt er veel bezienswaardigheden tegen zoals de Blauwe Moskee, het Topkapi Paleis, de Haghia Sophia, Hippodroom en de Galatatoren.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *