inrichten van je woning

Tips bij het inrichten van je woning!

Een fijne sfeer in je huis is erg waardevol. Dat komt omdat een gezellige sfeer ervoor zorgt dat je je helemaal thuis voelt in je huis en ook kan het fijn zijn om de donkere dagen in de winter gemakkelijker door te komen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het toevoegen van sfeer in je huis? Wij verzamelden enkele tips.

Inspiratie

De eerste tip voor je woning is om wooninspiratie op te gaan doen. Ga bijvoorbeeld naar verschillende woonwinkels om te zien wat voor meubels en wat voor kleuren jij mooi vindt en ontdek welke stijl bij jou past. Ook kun je door woontijdschriften bladeren en onderstrepen of uitknippen wat jij mooi vindt. Verder kun je ook natuurlijk online ontzettend veel inspiratie opdoen. Hoe meer jij weet wat jij mooi vindt, hoe beter je dit kunt gaan toepassen in je eigen woning.

Kleur

Daarnaast doet ook kleur doet ontzettend veel met de sfeer in een huis. Denk niet alleen aan de kleur van een wand, maar ook van je meubels of accessoires. Wanneer je kiest voor warme kleuren, zal dat zorgen voor een gezellige en fijne sfeer. Een kale of betonnen muur voegt namelijk niet veel toe aan de sfeer. Warme kleuren zijn onder meer, oranje, donkerrood, bruin of okergeel.

Verlichting

Ook met verlichting kun je een fijne sfeer krijgen. Een felle TL-lamp bijvoorbeeld maakt een ruimte al snel behoorlijk sfeerloos. Het is gezelliger om te kiezen voor warmere lichten, zoals een hoeklamp of spotjes. Deze kun je namelijk vaak dimmen zodat ze op elke lichtsterkte zijn in te stellen. Hetzelfde geldt ook voor je tuin. Een tuin kun je ook erg gezellig maken door er wat lampjes op te hangen. Hoe fijn is het om met mooi weer lekker buiten te zitten en ’s avonds nog een boek te lezen in je tuin? Wanneer er licht ontbreekt, moet je helaas snel naar binnen als het donker wordt. Maar door het ophangen van een paar lampjes buiten, kun je én langer genieten van de gezonde buitenlucht, én je hebt een gezellige tuin. Een win-win dus!

Lees tip:  Nieuwe Black Magic camera voor weinig geld

Accessoires

Ook accessoires kunnen veel sfeer toevoegen in huis. Denk aan een warm vloerkleed, of mooie en fijne kussentjes voor op de bank of op de stoel. Hoe fijn is het om daar dan te gaan zitten tijdens de donkere wintermaanden. Gezelligheid gegarandeerd.

Veiligheid

Tot slot is het ook erg belangrijk om je huis goed te beschermen en beveiligen. Je kunt je woning goed tegen inbraak, of diefstal, of brand beschermen met een Ajax alarmsysteem. Dit alarmsysteem kan op de meldkamer worden aangesloten, maar kan ook direct doormelden naar een mobiel zonder abonnement. Er zijn verschillende sensoren voor bewegingsdetectie maar ook rookmelders en sirenes. De levensduur van de back-upbatterij is maximaal 10 uur. Het systeem is bovendien eenvoudig te installeren en bedienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *