Nieuwe Black Magic camera voor weinig geld

Als je de nieuwe Black Magic camera kopen gaat moet daarvoor een bedrag van iets meer dan € 1000 worden neergeteld. Dat is best een flink bedrag, maar het valt in het niet bij de prijzen die betaald moeten worden voor de andere professionele videoproducten van Blackmagic. Het bedrijf heeft kennelijk besloten zich nu ook te richten op semiprofessionele videomakers. De camera die daarvoor is ontwikkeld valt met name op door zijn veelzijdigheid. Daarnaast kan er in een professionele kwaliteit mee worden opgenomen, want de camera kan video opnemen in resoluties tot 4K met een maximum framerate van 60 frames per seconde.

Gebruikersinterface

De technische prestaties zijn best indrukwekkend, maar toch is dat waarschijnlijk niet de reden voor de meeste videomakers om deze Black Magic camera kopen te willen. Want dat is het bijzonder opvallende grote scherm op de achterkant van deze camera. Dat is liefst 5 inch, wat enorm is voor een kleine videocamera. Het scherm wordt uiteraard gebruikt als monitor tijdens het maken van opnamen. Maar het bevat ook een super handig menu, waarmee je in een paar klikken toegang hebt tot de meeste functies van de camera. Het is dus niet meer nodig om kleine menu’s door te worstelen om een instelling aan te passen.

Aansluitingen

Een Black Magic camera kopen wordt extra aantrekkelijk als een groot deel van de overige apparatuur die je hebt aangeschaft in combinatie met de nieuwe camera kan worden gebruikt. Bij deze camera is dat geen probleem. De lenzen maken gebruik van de MFT standaard, zodat je ook lenzen van andere camera’s kunt gebruiken. Opslag van data kan uiteraard op een SD-kaart. Maar ook UHS-II en Cfast 2.0 worden ondersteund. De camera heeft een Type-C poort, waarmee je zelfs rechtstreeks op een externe SSD kunt opnemen.

Lees tip:  Tips bij het inrichten van je woning!

Conclusie

Geluid kan met deze camera worden opgenomen door middel van een ingebouwde stereo microfoon. Ondanks dat de kwaliteit van het geluid dan heel behoorlijk is, zullen de meeste videomakers liever een externe microfoon gebruiken. Dat kan met behulp van een 3,5 mm aansluiting, maar ook met een XLR aansluiting voor professionele microfoons is beschikbaar. Al met al is de conclusie dat een Black Magic camera kopen je veel plezier zal brengen. Het enige minpuntje is, dat de camera veel stroom gebruikt. Daarom wordt aangeraden om bij de aanschaf meteen een extra accu te kopen.

Tip: Videoholland.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *