Je foto’s professioneel bewerken met Adobe Illustrator

Mocht je een professionele fotograaf zijn of gewoon een hobbyist, dan kom je in ieder geval niet om Adobe Illustrator heen om je foto’s mooi te bewerken. Echter kan dit programma best ingewikkeld zijn met de honderden tools en knoppen. Daarom geven wij in dit artikel een aantal tips voor mensen die voor het eerst met Adobe illustrator willen gaan werken.

Wat is Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator is een programma van Adobe waarin je illustraties kunt maken en bewerken op je laptop, tablet, of desktop computer. Dit programma wordt vaak ter aanvulling gebruikt voor het programma Photoshop, echter biedt Illustrator de mogelijkheid om ook brochures, flyers en vele andere soorten illustraties te maken. Het prettige aan dit programma is dat je met precisie kunt werken en hierdoor nauwkeurige illustraties kunt ontwikkelen. Echter neemt het veel tijd in beslag en kan het soms erg complex worden. Het is dus te adviseren om dit programma alleen te gebruiken als het visuele aspect van groot belang is bij je project, bijvoorbeeld bij het maken van een logo. Mocht je er niet uit kunnen komen of het programma meer willen gebruiken, dan is het volgen van een cursus Illustrator bij bijvoorbeeld www.learnit.nl een goede aanrader.

Tips voor het gebruiken van illustrator

  • Neem de tijd: als je illustrator goed wilt begrijpen dan moet je daar de tijd voor nemen. Ga er niet gehaast mee aan de slag, want dan werkt het naar alle waarschijnlijkheid niet, het kost namelijk veel geduld
  • Volg een cursus: Online en offline zijn er genoeg cursussen te vinden, zowel in boeken als wel online cursussen die je gratis kan volgen. Op deze manier kan je een stappenplan volgen hoe je illustrator kunt gebruiken
  • Bekijk tutorials op YouTube: Op YouTube zijn er vele filmpjes van experts te vinden die je stap voor stap uitleggen hoe je iets moet gebruiken of een tool werkt.
Lees tip:  Ga je filmen met jouw drone? Dit moet je weten

Met deze tips hopen wij dat je al een stuk verder op weg bent om een expert te worden in illustrator.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *