De beste dashcam kopen doet u met deze tips!

Wilt u graag een dashcam kopen? In dat geval zult u bij het bekijken van het aanbod op de markt meteen kunnen vaststellen dat er ongelofelijk veel verschillende soorten dashcams bestaan. De beste dashcam kopen is dan ook vooral een kwestie van goed rekening te houden met de verschillende eigenschappen waar een dashcam over kan beschikken. Zo moet er niet alleen stil worden gestaan bij de opnamekwaliteit, wat bovendien ook te denken van het soort camera waar gebruik van wordt gemaakt? In ieder geval, wanneer u alleen maar genoegen wens te nemen met de beste dashcam op de markt is het zonder meer de moeite waard om rekening te houden met de tips die staan aangegeven hier op deze pagina!

De opnamekwaliteit van uw dashcam, veruit het belangrijkst

Het eerste waar u bij een dashcam kopen altijd rekening mee zult willen houden is natuurlijk de opnamekwaliteit. Wanneer u ervoor kiest om een goedkope dashcam te kopen om geld te besparen, maar deze slechts onduidelijke beelden in lage resolutie kan maken heeft u daar uiteraard helemaal niets aan. In principe is het dan ook zo dat een dashcam steeds over een kwaliteit van ten minste 720p dient te beschikken. Dit betekent in de praktijk 1280 bij 720 pixels. Het merendeel van de kwalitatieve dashcams op de markt bieden echter reeds ondersteuning voor 1080p. Dit betekent dat u er full-hd opnames mee kunt realiseren van 1920 bij 1080 pixels. Hou er bovendien bij een dashcam kopen rekening mee dat er op de markt verschillende exemplaren zijn terug te vinden die beschikken over functies welke u niet terug kunt vinden in een gewone, standaard camera.

Lees tip:  De mooiste vakantiefoto's maak je zo

Extra mogelijkheden om aandacht aan te schenken

Bij een dashcam kopen zult u dus kunnen vaststellen dat er vaak aandacht dient te worden besteed aan allerhande extra functies. Zo zijn er bijvoorbeeld dashcams op de markt verkrijgbaar welke het mogelijk maken om automatisch mist uit een opname te verwijderen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om beelden te optimaliseren met behulp van 3d noise reduction. Wist u bovendien dat een dashcam kopen met beeldstabilisatie eveneens tot de mogelijkheden behoort? Dit is in het bijzonder interessant wanneer u met de auto over een hobbelig terrein rijdt. Het merendeel van de dashcams hebben zowel de mogelijkheid om foto’s als om video’s te nemen.

Een dashcam kopen met welke camera?

Bij een dashcam kopen is het vanzelfsprekend dat u ook altijd stil zult willen blijven staan bij de camera waarmee ze is uitgerust. Voor het merendeel van de dashcams geldt dat ze uitsluitend filmen door de voorruit. Dit gezegd zijnde is het zo dat er eveneens modellen bestaan welke beschikken over een camera die zowel voor- als achteruit filmt. Het merendeel van de dashcams die verkrijgbaar zijn, zijn doorgaans steeds uitgerust met een microfoon. Een extra belangrijk punt om rekening mee te houden is het precieze beeld welke wordt opgenomen. Veel mensen staan er namelijk niet bij stil, maar in het bijzonder de hoek van waaruit wordt gefilmd is werkelijk ongelofelijk belangrijk om rekening mee te houden.

Hou rekening met de kijkhoek van uw dashcam!

Standaard is het zo dat u bij een dashcam kopen wellicht kunt rekenen op een kijkhoek van 140 graden. Is het voor u echter van belang dat u kunt rekenen op een zo breed mogelijk kijkveld met uw dashcam? In dat geval is een dashcam kopen met een kijkhoek van 170 graden wellicht een veel interessante keuze. Wilt u graag een dashcam kopen welke beschikt over een zogenaamd ‘lane departure warning’ systeem? Ook dat behoort vandaag de dag zonder enig probleem tot de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *