Ga je filmen met jouw drone? Dit moet je weten

Ga jij aan de slag met een pas aangeschafte drone vakantiekiekjes schieten of ga je sportwedstrijd filmen. Wat je ook met jouw drone gaat filmen maakt niet uit, er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog lees je waar je vooral rekening mee moet houden.

De regels

Het drone vliegen is in Nederland (in het buitenland ook, maar daar gelden andere regels) gebonden aan strenge regels. Ga je dus met de drone op pad hou je dan aan de onderstaande regels, doe je dat niet dan kan je op boetes ter hoogte van de aanschafwaarde van je drone of duurder.

Regel 1: Ga niet hoger de lucht in dan 120 meter.

Regel 2: Je mag je drone nooit uit het zicht verliezen.

Regel 3: Vlieg nooit wanneer het donker is buiten.

Regel 4: Vlieg nooit over huizen of gebouwen.

Regel 5: vlieg niet boven kanalen, rivieren, snelwegen en spoorwegen.

Regel 6: Blijf ten alle tijden uit het luchtruim weg.

De laatstgenoemde regel is het belangrijkste, dit kan veel ongelukken voorkomen. En over het algemeen geld hou gewoon goed je verstand erbij. Zorg dat je je niet gaat uitsloven tegenover je vrienden, dat kan namelijk ongelukken veroorzaken. Drones lijken misschien onschuldig speelgoed, maar dat zijn ze niet. Drones in de verkeerde handen kunnen erg gevaarlijk zijn. Stel je bijvoorbeeld voor dat de accu van jouw drone leeg is en hij stort neer op een rijdende auto. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *